Dorcas Kledingactie 2018

Op zaterdag 27 oktober 2018 werd een Dorcas Kledinginzamelingsactie gehouden. Tijdens deze actie kon schone en goede kleding, maar ook schoenen, mobiele telefoons en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen worden ingeleverd en persoonlijk afgegeven bij het depot aan de Graanhoeve 25 in Arnhem Zuid. Er is bijna 600 kilo kleding e.d. ingeleverd.

Bij het depot is elke dag gelegenheid deze goederen in te leveren, maar tijdens de kledingactie is er tijd en gelegenheid voor ontmoeting onder genot van (fairtrade) koffie en thee. Het is een mooi moment om de kasten weer eens op te ruimen. Veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik de kleding persoonlijk af te geven. Iedereen die kleding bij Dorcas brengt, kan ervan verzekerd zijn dat de kleding een goede bestemming krijgt en de opbrengst ervan terechtkomt bij de allerarmsten.

Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. We moedigen mensen aan om met hun talenten aan de slag te gaan en we helpen hen die te ontwikkelen. Het is een werkwijze die erop gericht is dat men op eigen benen kan staan en een eigen inkomen kan verdienen zonder afhankelijk te blijven. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde maar zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen.

Voor de meest kwetsbaren, zoals ouderen en mensen met een beperking, richten we sociale vangnetten op. We mobiliseren anderen in de gemeenschap om naar hen om te zien en ze te helpen. Alles wordt dan lokaal gedragen en niet meer in afhankelijkheid van Dorcas. Zo is hulp gegarandeerd ook naar de toekomst toe en is men opgenomen in de gemeenschap. Doordat we hiermee de eenzaamheid bestrijden en de zelfredzaamheid vergroten, groeit de eigenwaarde van de mensen om wie het gaat.

Om dit belangrijke en levensveranderende werk mogelijk te maken is de kledinginzameling voor Dorcas heel belangrijk. De ingezamelde kleding gaat naar zorgvuldig geselecteerde organisaties die ervoor zorgen dat uw kleding een tweede leven krijgt en terecht komt bij mensen die uw kleding goed kunnen gebruiken. Dorcas ontvangt hiervoor een vergoeding. Deze vergoeding komt rechtstreeks ten goede aan de projecten van Dorcas. Op deze manier helpt uw kleding niet een persoon, maar draagt u op meerdere manieren bij aan blijvende verandering in het leven van anderen.

Voor wie kleding, schoenen etc. wil inleveren kan dit brengen naar het depot van Dorcas (Graanhoeve 25, 6846 JA, Arnhem). Er staat een kast op de oprit waar de goederen in geplaatst kunnen worden bij voorkeur in gesloten zakken.

Tijdens de kledingactie werd de fairtrade koffie van Woord en Daad geschonken. Deze kwaliteitskoffie is te koop via www.woordendaad.nl/koffie of rechtstreeks bij het Dorcas depot. Met de aankoop steunt u het ondernemerschap van boeren in Nicaragua. Doet u mee? Een pak gemalen koffie (500 gram, snelfilter) kost 5,85 euro en een pak koffiebonen (500 gram) kost 6,85 euro.

Dorcas depot Arnhem is onderdeel van Dorcas, een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten.

Kledingactie oktober 2018 Dorcas depot Arnhem